TÉMÁK, Kategóriák

Légúti fertőzések ellen a természet erejével

603
HOZZÁSZÓLÁS:

Az igen gyakori alsó légúti fertőzéseket, sokszor mellkasi fertőzéseknek is hívjuk. Sokat közülük általában néhány nap alatt ágyban le lehet küzdeni, de vannak olyanok is melyek súlyosakká válhatnak. A friss oxigén oldja a feszültséget, így a helyes légzés sokat segíthet a 21. század betegségével szemben.

Engedjük el magunkat és orron át szívjuk be a levegőt, mélyen számoljunk 4-ig, majd szájon keresztül fújjuk ki szépen lassan, 8. számolva. A gyakorlattal tisztíthatjuk a légutakat, jó erőnlétet biztosíthatunk a szervezet számára. szamarkohoges-kohoges-10

A forgalomban lévő orrcseppek az orrdugulást megszüntethetik, de egy hétnél tovább nem tanácsos használni őket. A természetes olajokból készített keverékek hatásosan mulaszthatják el a dugulást. A célra a bazsalikom-, a kakukkfű-, az eukaliptusz és a citromolaj erre alkalmasak. Az olajok keverékét akár be is csöpögtethetjük az orrba, de egy lábas forró vízbe 2-2 cseppet rakva belőlük, inhalálhatunk is a forró gőzben.

Bókoló bogáncs, útszéli bogáncs, szamárkóró, szamártövis

Árkok szélén, legelőkön előforduló növény, mely leveleit, gyökereit erős hörgő- és légcsőhurutra, ahogy a nép mondta, szamárköhögésre gyakran használták. A megszárított levelekből 5-6 csipetnyit 1 liter vízben, a száraz gyökerekből összevagdaltan 4-5 csipetnyit főzzünk fel és napközben vagy rohamok esetén ivóvíz helyett is fogyaszthatjuk, de legalább naponta 4-5 alkalommal 2-3 dl-t.

Hatása igen jó, ha belefőzünk a teába, egy evőkanálnyi összetört zabszemet vagy 2-3 csipet mentafüvet.

Szappanfű, szappanvirág

Árkok mentén, földutak szélén, fasorok alján, töltéseken, vízpartokon termő gyógyfű. Nincs jobb a torokban lerakódott váladék, flegma kiköptetésére, mint a szappanvirág virágos-leveles szárából elkészített tea, gargarizálva, öblögetve. A megszárított anyagból 5-6 csipetnyit felfőzünk 1 liter vízben, majd napi 6-7 alkalommal öblögetünk vele. Erős nyálkaoldó hatása van. A szappanfű hatóanyagai: szaporubrin, szaporubrinsav, kevés zsíranyag.

603
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]