TÉMÁK, Kategóriák

Ismerkedjen meg a tüdőtágulással, és annak kezelési lehetőségeivel

648
HOZZÁSZÓLÁS:

A tüdőtágulás elsősorban a dohányosokat és a légszennyezett térben sokat tartózkodókat fenyegeti. Kifejlődését követően egyre súlyosabb lesz, sajnos állandóan, visszafordíthatatlanul.

Amennyiben dohányosnál jelentkezik a betegség, és nem tud leszokni, úgy az áttérés az antioxidánsokban gazdag étrendre, segíthet. Ilyen a C-vitamin – dohányosoknak a napi 500-1000 mg természetes kivonatú C-vitamin ajánlott –, az E-vitamin illetve a béta-karotin, vagy A-vitamin fokozott bevitele. tudogyulladas-03

Az antioxidáns vitaminok semlegesítik a szabad gyököket, melyek a sejteket pusztító, és sok más betegséget is előidéző elemei.

A szabad gyökök mennyisége szervezetünkben, ugrásszerűen megnő, a városi légszennyezés illetve a cigarettafüst belélegzése során.

A tüdőtágulás oka, hogy a gyulladásos folyamatokban részt vevő fehérvérsejtekből termelődő anyagok, a tüdő léghólyagjait megtámadják, melyeknek válaszfalai ezáltal, elroncsolódnak, így helyükön nagy, heges üregek jönnek létre.

A tüdő rugalmasságát elveszti, jelentősen csökken, a gázcserét végző felület. A hajszálerek pusztulása miatt a vér egyre nehezebben tud átáramlani a tüdőn, ami fokozódó igénybevételnek teszi ki a szívet – A betegnek a végén már néhány lépésnyi séta is nehezére esik.

Sokszor az elhanyagolt krónikus hörghurut, a bronchitisből, alakul ki a tüdőtágulás. Aki ebben a betegségben szenved, kerülje el a megfázást, illetve azt, hogy a teste vagy testének egy adott része, lába, keze meghűljön. Kerüljük az izgalmakat is.

A betegséggel szemben jót tesz a fenyőillat. Amennyiben nem fenyőerdő közelében élünk, szerezzünk be fenyőgallyakat és helyezzük a szobába el. Mindig legyen friss fenyőág a helyiségben ahol tartózkodunk.

Kakukkfű

Még 30 évvel ezelőtt, német kutatók alátámasztották a timolnak, a kakukkfű egyik fő hatóanyagának, hagyományos köpetlazítókénti felhasználását. Az orvosok a légutak nyugtatására, valamint a köhögés illetve a tüdőtágulás, az emfizéma, csillapítására, timolkészítményeket írnak fel.

A német orvos-herbalista, dr. Rudolph Fritz Weiss ezt írja: „A kakukkfű a légcső és a hörgők számára olyan, mint a borsmenta a gyomornak és a beleknek.”

Martilapu

A martilapu többféle módon is segíthet a légzőszervi problémák kezelésében. A növény, növényi nyálkát tartalmaz, amely csillapítja a léguti fájdalmakat.

Német kutatók állatokon végzett kísérletei azt mutatják, hogy a növény hatékonyabbá teszi a nyálkaeltávolításban segédkező, a légcsövekben lévő csillók működését. Más kísérletek azt mutatták ki, hogy az asztmás rohamok előidézésében részt vevő anyagnak, elnyomja a hatását.

Tüdőtágulás esetén tilos a dohányzás, illetve és a megfázást kockáztató életvitel folytatása!

648
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]