TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan birkózhatunk meg természetesen a tüdőbetegségekkel?

626
HOZZÁSZÓLÁS:

A krónikus tüdőbetegségek között, a tüdőtágulás a legéletveszélyesebb. A léghólyagocskák falai az idő során tönkremennek, így egyre nehezebben engedik át az oxigént. A következmény, hogy a beteg légzése egyre nehezebb lesz, hajlamossá válik a tüdőfertőzésekre és gyakran pár méternél többet nem tud lábon megtenni. tudo-tbc-tuberkulozis-05

Ha valaki régóta dohányzik, a szervezete erős nikotinfüggőségben van, leszokással a tüdőtágulat kockázatát drámaian lecsökkentheti. A tüdőtágulást eddig nem vezették vissza genetikai okokra.

Az idült hörghurut és a tüdőtágulás keveréke, a krónikus obstruktív légúti betegség. A hörghurut során, a tüdőszövetek hegesedése és a tüdő legyengült ellenálló képességének növekedése következik be.

Sajnos a krónikus obstruktív légúti betegség gyógyíthatatlan, a tüneteket viszont enyhíthetjük. A köhögéscsillapító készítmények sokat nem javítanak a tüneteken, de a hörgőtágító gyógyszerek, melyek asztmások használnak, mérséklik a sípoló érzést azzal, hogy ellazítják a hörgők izomzatát. A betegnek a rendszeres testmozgás is fontos, illetve segítséget jelenthet a tiszta oxigén, orrkatéteren vagy maszkon keresztüli adása is. Előrehaladott betegségállapotnál, akár egész nap is szükség lehet az oxigénre.

Zsálya, orvosi zsálya

A zsálya megöli a TBC baktériumokat. Emellett izzadásgátlásra, torok- és gyulladásos testrészek öblögetésére, illetve borogatására, aranyerekre és bélhurutra is használják. TBC-re 6-7 csipetnyit főzzünk fel 1 liter vízben a megszárított levelekből és naponta 4-5 alkalommal igyunk belőle egy teásbögrényit.

A zsálya hatóanyagai: katekincsersav, illóolaj, fumársav, keserű anyag, savanyú glikozid, fitoncida, klorogénsav, glikozid, gyanta, urzolasav, oleandolsav, nikotinsav, nikotinsavamid, viasz, oxitriterpénsav és kávésav.

Tüdőfű

Árnyas, ligetes erdőkben, fasorokban és gyertyános-tölgyesekben élő gyógyfű. A növényből készített tea az egyik leghatásosabbak légzőszervi betegségek gyógyítására. Régebben a tbc-sek is fogyasztották. A megszárított virágos-leveles növényből 6-7 csipetnyit főztek fel 1 liter vízben, majd napi 4-5 alkalommal ittak belőle 1-2 dl-t.

A tüdőfű hatóanyagai: nyálka, csersav, szaponin, kovasav és különféle ásványi anyagok.

Izlandi zuzmó

A zuzmó szinte szagtalan főzete kocsonyás és keserű, gyengén összehúzó ízű, üdítően erősítő, tápláló, a légzőszervek kiválasztását ingerlő hatású növény.

A növény legfontosabb hatóanyagai a kovasavas-kálium, a zuzmó keményítője, cetrársav, lichenin és nyálka.

Bármilyen tüdőbetegség esetén tilos a dohányzás!

626
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]